您当前的位置:上海专升本> 网教专升本 > 备考资料 > 正文

上海远程教育专升本《大学英语B》综合练习(一)第一部分

来源:熊老师 发布时间:2020-06-01 14:33:06 浏览:

  【导读】上海远程教育专升本认真复习就会有好结果,下面上海专升本网给大家带来的是上海远程教育专升本《大学英语B》综合练习(一)第一部分,大家一定要抽空做一做哦!

  一、交际英语

  1.- Shall we sit up here on the grass or down there near the water?

  - _____

  A.I'd rather stay here if you don't mind.

  B.Sorry, I don't like neither.

  C.Certainly, why not?

  D.Yes, we like these two places.

  答案:A

  2.- It's very thoughtful of you to give me a ride. - _________

  A.It's my pleasure.

  B.Take it easy.

  C.Sure.

  D.Never mind.

  答案:A

  3.-Can I get you a cup of tea?

  -___________.

  A.That's very kind of you

  B.With pleasure

  C.You can, please

  D.Thank you for the tea

  答案:A

  4.- Did you know that David injured his leg yesterday?

  - Really? _______

  A.Who did that?

  B.What's wrong with him?

  C.How did that happen?

  D.Why was he so careless?

  答案:C

  5.- Thank you ever so much for your lovely gift.

  - _________

  A.Never mind

  B.I'm glad you like it.

  C.Please don't say so.

  D.No, It's not so good.

  答案:B

  二、阅读理解

  Computers can injure you. Most other injuries happen suddenly. For example,if you fall off a bike and break your arms,it happens very quickly. But computer injuries happen slowly.

  You probably know how to ride a bike safely. Now learn to use a computer safely.

  Your eyes

  Too much light can injure your eyes,so never sit too close to a computer screen. Your eyes should be at least 50cm from the screen. Remember to look away from it sometimes. This gives your eyes a rest.

  When you use a computer, the window should be on your left or your right. If it is behind you, the light will reflect on (反射) the screen. If the window is in front of you, the sun and the screen will both shine into your eyes.

  Your hands and wrists

  Hand and wrist injuries can happen because the hands and wrists are moved in the same way hundreds of times. If you use a keyboard for a long time,follow these three rules:1) Rest your wrists on some thing. 2) Keep your elbows (肘) at the same height as the keyboard. 3) Stop sometimes and exercise your hands,wrists and fingers in a different way.

  Your back

  Some people sit for many hours in front of a computer. If you sit in the wrong way,you can injure your back or your neck. So you should sit with your back straight. The top part of the screen should be in front of your eyes. Your forearms,wrists,hands and the upper part of your legs should all be parallel (平行) to the floor. If you are sitting for a long time,get up every 30 minutes and exercise your arms,legs and neck.

  Enjoy your computer,but use it safely.

  6.A computer screen may injure your eyes if your eyes are too close to it.

  A.T

  B.F

  答案:A

  7.Hand and wrist injuries are caused when you get plenty of exercise.

  A.T

  B.F

  答案:B

  8.Your eyes and hands will be safe if you often take rests from working.

  A.T

  B.F

  答案:A

  9.It is good for your back and neck if you sit in the right way.

  A.T

  B.F

  答案:A

  10.The best title for the text is “How to Protect Your Eyes.”

  A.T

  B.F

  答案:B

  In the United States, it is not customary to telephone someone very early in the morning. If you telephone him early in the day, while he is shaving or having breakfast, the time of the call shows that the matter is very important and requires immediate attention. The same meaning is attached to telephone calls made after 11:00 pm. If someone receives a call during sleeping hours, he assumes it's a matter of life or death. The time chosen for the call communicates its importance.

  In social life, time plays a very important part. In the U.S.A. guests tend to feel they are not highly regarded if the invitation to a dinner party is extended only three or four days before the party date. But it is not true in all countries. In other areas of the world, it may be considered foolish to make an appointment too far in advance because plans which are made for a date more than a week away tend to be forgotten. The meaning of time differs in different parts of the world. Thus, misunderstandings arise between people from different cultures that treat time differently. Promptness is valued highly in American life, for example. If people are not prompt, they may be regarded as impolite or not fully responsible. In the U.S. no one would think of keeping a business associate waiting for an hour, it would be too impolite. A person, who is 5 minutes late, will say a few words of explanation, though perhaps he will not complete the sentence.

  11.What is the main idea of this passage? ________

  A.It is not customary to telephone someone in the morning and in sleeping hours in the U.S.

  B.The role of time in social life over the world.

  C.If people are late, they may be regarded as impolite or not fully responsible in the U.S.

  D.Not every country treats the concept of time as the same.

  答案:B

  12.What does it mean in the passage if you call someone during his or her sleeping hours? _______

  A.A matter of work.

  B.A matter of life or death.

  C.You want to see him or her.

  D.You want to make an appointment with him or her.

  答案:B

  13.Which of the following time is proper if you want to make an appointment with your friend in the U.S. A.?

  A.at 7:00 am

  B.at 4:00 pm

  C.at the midnight

  D.at 4 am

  答案:B

  14.Which of the following statements is true according to the passage? ________

  A.In the U.S.A. guests tend to feel they are highly regarded if the invitation to a dinner party is extended only three or four days before the party date.

  B.No misunderstandings arise between people from different cultures about the concept of time.

  C.It may be considered foolish to make an appointment well in advance in the U.S.A..

  D.Promptness is valued highly in American life.

  答案:D

  15.From the passage we can safely infer that _______

  A.it’s a matter of life or death if you call someone in day time.

  B.the meaning of time differs in different parts of the world.

  C.it makes no difference in the U.S. whether you are early or late for a business party.

  D.if a person is late for a date, he needn’t make some explanation.

  答案:B

  【结尾】以上就是关于“上海远程教育专升本《大学英语B》综合练习(一)第一部分”的全部内容,考生如果想获得更多关于上海专升本相关资讯,如上海专升本政策公告、统招专升本、成考专升本、自考专升本、网教专升本、专升本常见问题等相关信息,敬请关注我们上海专升本网(www.lnhl.net/)。

  【相关文章推荐】

  上海远程教育专升本练习题:大学英语B之词汇与语法部分

  上海远程教育专升本练习题:大学英语B之写作部分

分享到:

更多

特别说明:由于各方面情况的不断调整与变化,上海专升本网所提供的所有考试信息仅供参考,敬请考生以权威部门公布的正式信息为准。

  • 统招专升本
  • 网络教育
  • 自学考试
  • 成人高考

热门视频

更多>>
video

2020年上海专升本网助力专升本新生 立即播放

video

2020年上海专升本招生简章 立即播放

  • 微信官网
  • 交流群

  • 微信公众号
  • 扫码关注微信公众号
    了解专升本更多资讯


    公众号
    添加公众号上海专升本

  • 微信交流群
  • 扫码加入考生交流群
    近距离与资深老师交流


    微信群
    “上海专升本交流群”

友情链接:

MPAcc培训网 艺考培训学校 电商培训 雅思培训 南京北大青鸟 重庆艺考画室 南通教育培训 北京画室 青岛韩语培训 托育加盟 留学中介
//百度自动推送