您当前的位置:上海专升本> 网教专升本 > 复习备考 > 正文

2018年12月中国人民大学网络教育统考专升本大学英语B模拟题及答案(1

来源:彭老师 发布时间:2019-08-24 12:00:05 浏览:

一、交际英语

1.- Tom told me that you collect stamps.

- _________

A.What do you mean?

B.I don't think so.

C.Why did he tell you?

D.Yes, I do. Do you?

答案:D

2.- Come and see me if you have time.

- _________

A.I can't.

B.I'll think it over.

C.Thank you.

D.I will.

答案:D

3.- Why did Mrs. Green go to the travel agency?

- _________

A.By car.

B.Yesterday afternoon.

C.In New York.

D.For some information about travel.

答案:D

4.- How much is this necklace?

- _________

A.It's very nice.

B.It's a birthday present from my parents.

C.It costs fifty pounds.

D.It's a bargain.

答案:C

5.- I didn't mean to do that. Please forgive me.

- _________

A.Not too bad.

B.That's all right.

C.It's a pleasure.

D.Thank you.

答案:B

二、阅读理解

In 1896, Einstein went to Zurich(苏黎世)to study physics. There he met a girl from Hungary. They studied in the same class and the same interest in physics brought them together and they became good friends. Before long they fell in love. In 1903 when Einstein was 24, he married Marits, who was 4 years older than he.

After their marriage, Einstein devoted himself to the research of the great theory. To give her husband more help, Marits gave up her own work, and became a good wife and assistant. She tried her best to encourage him whenever possible. She was sure that her husband would succeed. They often discussed the theory while walking outside or sitting together in the room. They even did that in their letters when one of them was away from their home.

In 1914, Einstein moved to Berlin and settled down there. At that time his theory proved to be correct and he had become famous all over the world. But it was not long before the First World War broke out. Marits as well as her two sons, who was on holiday in Switzerland couldn't come back to Berlin any more. The war not only stopped Einstein's work but also broke up the warm happy family. In 1919 Einstein and Marits had to get divorced (离婚).

6.From this passage we can see that Marits was 27 when married.

A.T

B.F

答案:B

7.We can learn from the passage that Marits was also a great scientist.

A.T

B.F

答案:B

8.The last paragraph mainly tells us why Einstein and Marits got divorced.

A.T

B.F

答案:A

9.Einstein and Marits got divorced because Marits didn't love Einstein after the war broke out.

A.T

B.F

答案:B

10.The writer wanted to tell us that we should remember Marits when talking about Einstein's theory.

A.T

B.F

答案:A

In the United States, it is not customary to telephone someone very early in the morning. If you telephone him early in the day, while he is shaving or having breakfast, the time of the call shows that the matter is very important and requires immediate attention. The same meaning is attached to telephone calls made after 11:00 pm. If someone receives a call during sleeping hours, he assumes it's a matter of life or death. The time chosen for the call communicates its importance.

In social life, time plays a very important part. In the U.S.A. guests tend to feel they are not highly regarded if the invitation to a dinner party is extended only three or four days before the party date. But it is not true in all countries. In other areas of the world, it may be considered foolish to make an appointment too far in advance because plans which are made for a date more than a week away tend to be forgotten. The meaning of time differs in different parts of the world. Thus, misunderstandings arise between people from different cultures that treat time differently. Promptness is valued highly in American life, for example. If people are not prompt, they may be regarded as impolite or not fully responsible. In the U.S. no one would think of keeping a business associate waiting for an hour, it would be too impolite. A person, who is 5 minutes late, will say a few words of explanation, though perhaps he will not complete the sentence.

11.What is the main idea of this passage? ________

A.It is not customary to telephone someone in the morning and in sleeping hours in the U.S.

B.The role of time in social life over the world.

C.If people are late, they may be regarded as impolite or not fully responsible in the U.S.

D.Not every country treats the concept of time as the same.

答案:B

12.What does it mean in the passage if you call someone during his or her sleeping hours? _______

A.A matter of work.

B.A matter of life or death.

C.You want to see him or her.

D.You want to make an appointment with him or her.

答案:B

13.Which of the following time is proper if you want to make an appointment with your friend in the U.S. A.?

A.at 7:00 am

B.at 4:00 pm

C.at the midnight

D.at 4 am

答案:B

14.Which of the following statements is true according to the passage? ________

A.In the U.S.A. guests tend to feel they are highly regarded if the invitation to a dinner party is extended only three or four days before the party date.

B.No misunderstandings arise between people from different cultures about the concept of time.

C.It may be considered foolish to make an appointment well in advance in the U.S.A..

D.Promptness is valued highly in American life.

答案:D

15.From the passage we can safely infer that _______

A.it’s a matter of life or death if you call someone in day time.

B.the meaning of time differs in different parts of the world.

C.it makes no difference in the U.S. whether you are early or late for a business party.

D.if a person is late for a date, he needn’t make some explanation.

答案:B

分享到:

更多

特别说明:由于各方面情况的不断调整与变化,上海专升本网所提供的所有考试信息仅供参考,敬请考生以权威部门公布的正式信息为准。

  • 统招专升本
  • 网络教育
  • 自学考试
  • 成人高考

热门视频

更多>>
video

2020年上海专升本网助力专升本新生 立即播放

video

2020年上海专升本招生简章 立即播放

  • 微信官网
  • 交流群

  • 微信公众号
  • 扫码关注微信公众号
    了解专升本更多资讯


    公众号
    添加公众号上海专升本

  • 微信交流群
  • 扫码加入考生交流群
    近距离与资深老师交流


    微信群
    “上海专升本交流群”

友情链接:

MPAcc培训网 艺考培训学校 电商培训 雅思培训 南京北大青鸟 重庆艺考画室 南通教育培训 北京画室 青岛韩语培训 托育加盟 留学中介
//百度自动推送