您当前的位置:上海专升本> 网教专升本 > 复习备考 > 正文

2018年12月大学英语B模拟题及答案二

来源:彭老师 发布时间:2019-08-24 12:00:07 浏览:

一、交际英语

1.- How do you like this dress?

- _________

A.I am fine, thank you.

B.It's very pretty.

C.I bought this dress at a sale.

D.It's my sister's.

答案:B

2.-Why not go and have dinner in a restaurant?

-___________. It's too expensive.

A.Why not

B.I agree

C.I'm afraid not

D.I'm sure

答案:C

3.- Do you mind if I read the text aloud here?

- _________

A.Yes, you read it.

B.No, I don't.

C.Yes, I don't.

D.No, I don't like to read.

答案:B

4.- What do you think of this novel?

- _________

A.I've read it.

B.It's well-written.

C.It was written by my uncle.

D.I bought it yesterday.

答案:B

5.- What are you majoring in?

- _________

A.In a university.

B.Very hard.

C.Mathematics.

D.At nine in the morning.

答案:C

二、阅读理解

When John and Victoria Falls arrived in New York from London for a one-year stay, they did not bring very many things with them. They had neither planned to buy a house of their own nor planned to buy lots of furniture. They were going to rent a house either with furniture or they would buy used furniture. But they soon learned about a new way that more and more people were using in settling down in new places. The renting of home furnishings-beds, tables, dishes, and so on, has become one of the fastest growing businesses in the United States.

What kinds of people rent their home furnishings instead of buying them? Many kinds of people do: international business people, government officials, airline (航空公司) workers, young married couples - people whose job or business may force them to move frequently from one city (or country) to another. They are saved the trouble and cost of moving their furniture each time. They simply rent new furniture when they reach their new homes. Young people with little money do not want to buy cheap furniture that they won't like any more within a short time. They prefer to wait until they have enough money to buy furniture they really like. Meanwhile, they find that they can rent better quality furniture than they could afford to buy.

One family, who now have a large, beautiful home of their own, liked their rented furniture so much that they decided to keep renting it instead of buying new things. But they don't like to tell people about it. The idea of renting home furnishings is still quite new, and they are not sure what their neighbors might think.

6.The text is mainly about why some people rent their furniture.

A.T

B.F

答案:A

7.According to the text, home furnishings may include beds, tables, dishes and so on.

A.T

B.F

答案:A

8.People who have to move frequently rent home furnishings.

A.T

B.F

答案:A

9.One reason that people rent home furnishings is that they like new furniture.

A.T

B.F

答案:B

10.To the family who have a large, beautiful home of their own, renting furniture is not a wise thing to do.

A.T

B.F

答案:B

In the United States, it is not customary to telephone someone very early in the morning. If you telephone him early in the day, while he is shaving or having breakfast, the time of the call shows that the matter is very important and requires immediate attention. The same meaning is attached to telephone calls made after 11:00 pm. If someone receives a call during sleeping hours, he assumes it's a matter of life or death. The time chosen for the call communicates its importance.

In social life, time plays a very important part. In the U.S.A. guests tend to feel they are not highly regarded if the invitation to a dinner party is extended only three or four days before the party date. But it is not true in all countries. In other areas of the world, it may be considered foolish to make an appointment too far in advance because plans which are made for a date more than a week away tend to be forgotten. The meaning of time differs in different parts of the world. Thus, misunderstandings arise between people from different cultures that treat time differently. Promptness is valued highly in American life, for example. If people are not prompt, they may be regarded as impolite or not fully responsible. In the U.S. no one would think of keeping a business associate waiting for an hour, it would be too impolite. A person, who is 5 minutes late, will say a few words of explanation, though perhaps he will not complete the sentence.

11.What is the main idea of this passage? ________

A.It is not customary to telephone someone in the morning and in sleeping hours in the U.S.

B.The role of time in social life over the world.

C.If people are late, they may be regarded as impolite or not fully responsible in the U.S.

D.Not every country treats the concept of time as the same.

答案:B

12.What does it mean in the passage if you call someone during his or her sleeping hours? _______

A.A matter of work.

B.A matter of life or death.

C.You want to see him or her.

D.You want to make an appointment with him or her.

答案:B

13.Which of the following time is proper if you want to make an appointment with your friend in the U.S. A.?

A.at 7:00 am

B.at 4:00 pm

C.at the midnight

D.at 4 am

答案:B

14.Which of the following statements is true according to the passage? ________

A.In the U.S.A. guests tend to feel they are highly regarded if the invitation to a dinner party is extended only three or four days before the party date.

B.No misunderstandings arise between people from different cultures about the concept of time.

C.It may be considered foolish to make an appointment well in advance in the U.S.A..

D.Promptness is valued highly in American life.

答案:D

15.From the passage we can safely infer that _______

A.it’s a matter of life or death if you call someone in day time.

B.the meaning of time differs in different parts of the world.

C.it makes no difference in the U.S. whether you are early or late for a business party.

D.if a person is late for a date, he needn’t make some explanation.

答案:B 

分享到:

更多

特别说明:由于各方面情况的不断调整与变化,上海专升本网所提供的所有考试信息仅供参考,敬请考生以权威部门公布的正式信息为准。

  • 统招专升本
  • 网络教育
  • 自学考试
  • 成人高考

热门视频

更多>>
video

2020年上海专升本网助力专升本新生 立即播放

video

2020年上海专升本招生简章 立即播放

  • 微信官网
  • 交流群

  • 微信公众号
  • 扫码关注微信公众号
    了解专升本更多资讯


    公众号
    添加公众号上海专升本

  • 微信交流群
  • 扫码加入考生交流群
    近距离与资深老师交流


    微信群
    “上海专升本交流群”

友情链接:

MPAcc培训网 艺考培训学校 电商培训 雅思培训 南京北大青鸟 重庆艺考画室 南通教育培训 北京画室 青岛韩语培训 托育加盟 留学中介
//百度自动推送